La Maixerina

Serveis tecnològics per a la cultura i el turisme

Guies per a mòbil

Les guies per a mòbil són un mitjà de promoció turística en plena emergència. El mòbil va sempre amb nosaltres i facilita la disponibilitat immediata d’informació. Un recurs que ens ajuda a descobrir el territori i que constitueix una seriosa alternativa als aparadors tradicionals del turisme.

Les guies que proposa La Maixerina integren punts d’interès, rutes, establiments i informació pràctica. Els continguts es construeixen per mitjà de textos, imatges, àudio i fins i tot vídeo que es combinen amb els mapes i la geolocalització.

La guia es posa a disposició del públic mitjançant descàrregues web que poden ser gratuïtes i de pagament o punts de bluetooth. Aquests darrers constitueixen fites que marquen el territori i obren alternatives de senyalització turística.

El consum turístic d’avui ja no només inclou el temps de desplaçament, sinó que ha d’abastar l’abans del viatge (una expectativa), el durant (la descoberta) i el després (rellegir la guia, recordar el viatge). La usabilitat de la guia i el fet que la portem a sobre, millora l’experiència turística i fidelitza aquells que ja hi han passat.