La Maixerina

Serveis tecnològics per a la cultura i el turisme

Paisatges sonors

Els paisatges sonors són entorns sonors vinculats a determinats llocs i moments. Els sons naturals, els ambients culturals, els petards de les festes o els records sonors proposen una nova manera de percebre, conèixer i explicar els territoris.

Els equips de gravació portàtil al costat d’internet han obert un món de possibilitats per a la conservació i difusió  d’aquest element intangible que configura la identitat dels territoris.  Els paisatges sonors ofereixen múltiples utilitats fins ara pràcticament inexplorades:

– Recurs educatiu. Els paisatges sonors ofereixen al món de l’educació la possibilitat de treballar continguts relacionats amb diverses matèries d’una manera entretinguda i innovadora.

– Argument de promoció turística. Una forma alternativa d’explicar els territoris més enllà de la fotografia i el vídeo. Els sons són elements carregats de significat que a través d’internet tenen un gran potencial de projeccció.

– Preservació del patrimoni. El patrimoni sonor forma part del patrimoni cultural immaterial, reconegut per la UNESCO en la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial i que cal preservar, revitalitzar, regenerar i difondre.

La Maixerina ha estat pionera en la creació de projectes relacionats amb el paisatge sonor a casa nostra. escoltar.cat és el primer paisatge sonor 2.0 de la inernet catalana.

En base a la nostra experiencia t’oferim la conceptualització, enregistrament i publicació a internet del teu paisatge sonor mitjançant una pàgina web que s’integra estèticament i funcionalment a la de la teva institució.

Com sona el teu paisatge? Sorprent-te.